...

torstai 16. tammikuuta 2014

Kattotuolien valmistelua

Johonkin se viikko vierähti, eikä allekirjoittanut muista, eikä kamerakaan paljastanut kuvien päivämääristä mitä viikonaikana on tapahtunut. Joten jonnekin se humpsahti, mutta melko varma olen, että kyllä siellä jotain hommia on kuitenkin tehty, nyt vain lyö totaalisesti tyhjää! 

Jos ei muuta niin ainakin suunniteltu on, ja hyvin suunnitletuhan on puoliksi tehty - tällainen teline rakentui autotallin edustalle. Tähän kannetaan siis tuolta taustalla näkyvästä kattotuoli nipusta tuoli kerrallaan, telineen eteen lavoille lappeelleen, kiinnitetään harjakolmiopalanen (taas se sen virallinen nimitys.. noo..) ja sitten ne nostetaan pystyyn seinälle, ja revataan siihen odottamaan nostoa.



Teline kattotuoleille.


Tässäpä sitten kuvia itse toimenpiteistä.. Jos ne hieman valaisee sitä, mitä hain tuolla hienolla työvaihesepustuksella ;) Tällä viikolla oli muuten kylmä, mittari taisi parhaimmillaan, tai pahimmillaan, näyttää -26.5 c kun illalla raksalla pakkailtiin kamppeita. Unohtamatta sitä, että täällä merenrannallahan tuuli on ennemmin sääntö kuin poikkeus.
Oli muuten niin kylmä, että jopa naulain numero yksi sanoi sopimuksen irti. 




Harjankiinnitystä. Tai sitten on työmies nukahtanu..



Ensimmäinen kattotuoli pystyssä.


Kattotuoleista täytyi myös tehdä kolmen tuolin nippuja, joihin laitettiin villat väleihin. Käytännössähän tämä meni meillä niin, että kun kattotuoli oli kannetttu pötkölleen harjan kiinnitystä varten, siihen nidottiin villat paikoilleen kiertämään lämmintä tilaa. Sitten tuoli nostettiin pystyyn, ja naulattiin kiinni edelliseen pystyyn nostettuun tuoliin. Kuulostaapa helpolta, mutta oli aika aikaa vievää puuhaa.



Kaksi päivää myöhemmin samoihin aikoihin ollaan jo voitonpuolella.



Oilisihan niitä siinä vielä. Tästä nipusta ne käsin kannettiin
tuonne tallin edustalle. 


Nämä kun saadaan valmiiksi, niin johan mukavasti hommat taas nytkähtää etiäpäin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti