...

tiistai 24. syyskuuta 2013

Kurkistus pintamateriaaleihin


Voihan juku, sittenkin huomiseen asti joudutaan vielä odottamaan konetta tontille, elikkäs muutaman päivän muutos aikatauluun. Perustuksia päästään sitten alottamaan ensiviikolla, joten huomenna sitten uusia kuvia. Pikku raksamieskin, kaksi ja puoli, odottaa kuin kuutanousevaa että näkee ison koneen :)

Mutta tässä joutessa onkin hyvä suunnitella pintamateriaaleja ja kattella millasia päätöksiä on jo aiemmin tehty. Kontiolta tuli mukava yllätys, kun saatiin talokaupan kylkiäisenä lahjakortti sisustussuunnitelijalle. Pääsee ihan ammattilaisen kanssa kattelemaan eri vaihtoehtoja, ja kiva kun näkee sitten tiloja jo 'valmiina' kun niistä piirretään kuvia.

Kaikki seinäthän meillä jää hirsipaneelille, joten tapetteja tai maalien sävyjä ei tällä kertaa tarvitse miettiä. Ei tarvitse kun osata päättää oikea valkoisen sävy paneeleille, mutta siinä saa onneksi ammattilainen sitten vähän jeesata, vaihtoehtoja kun on aivan mahdottoman paljon. Ja sekin vielä, että millä aineella ne sitten käsitellään. Mutta tältä tahtoisin seinien suunnilleen näyttävän, ja muutenkin olen perin ihastunut tähän taloon, jonka kuvat on Kontion nettisivuilta.


Olohuone. Kuva:Kontio.fi
Takka ja ruokailuerkkeri. Kuva:Kontio.fi

Hirsinurkkia meille ei sisälle tule näkyviin, johtuen siitä valitsemastamme lämpöhirsirakenteesta, jossa tulee hirsiseinän ja -paneelin väliin eriste. Nämä kuvat oli sinällään hauska löytö, että ne vastasivat niin paljon jo tekemäämme suunnitelmaa. Näiden pohjalta valittiin ikkunat olohuoneeseen, ja tehtiin päätös ikkunaristikoista, ne vain näyttivät niin hyvältä, ja antavat jotenkin viimeistellyn ilmeen. Tykkään. 

Toinen asia, mitä tässä on nyt pohdiskeltu, on yläkerranportaat. Avo- vai umpiportaat? Taidetaan kallistua jälkimmäisen kannalle, avoportaiden alle kun jää aina hassusti 'tyhjää' tilaa. Kaidemalliksi valittiin lasikaide, sopivasti erilainen ja rauhallisemman näköinen vaihtoehto kuin perinteinen pinnakaide. Hah, lisäksi oman säväyksen lasipintaan tietenkin antaa ne pienet sormenjäljet..;)  



Portaat lasikaiteella. Kuva:Lappiporras.fi
Ja entäs lattia sitten. Siinä onkin kysymysmerkkiä kerrakseen. Laminaateista on huonoja kokemuksia, joten vaihtoehtoa on yritetty miettiä, ettei sitten kuitenkin laminaattiin tarvitsisi päätyä. Joten taas on suunnittelijalle töitä, saahan sitä ulkopuoliselta aina uutta näkemystä kun välillä on itse niin juuttunut paikalleen ajatusten kanssa. Väri on kuitenkin ruskea, ihanko sitten tumma tuomaan kontrastia muuten niin valkoiseen ympäristöön, vaiko joku vähän vaaleampi, niinkuin esim. noissa kuvissa tuossa ylempänä.

Pukuhuoneeseen/käytävään, eteiseen, kodinhoitohuoneeseen ja pesutiloihin tulee kaikkiin samaa laattaa. Tavoitteena olisi löytää harmaata, suorakaiteen mallista isohkoa laattaa. Tätä ajatusta en nyt tähän hätään saa kuvaksi puettua, mutta kattotaan sitä sitten tarkemmin kun hyppään pesutilojen kimppuun.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti